Wir werden beurteilt von einem:9.1 / 10

Elysee eert verongelukte Formule 1 held Graf Berghe von Trips met horloges

Het Formule 1 seizoen gaat dit weekend van start in Australië. Met Max Verstappen en misschien wel Giedo van de Garde. Hoewel, Sauber wil Van der Garde niet laten rijden. Volgens het team is het niet veilig genoeg voor de coureur, omdat de auto niet aan hem is aangepast. Hoe onveilig was de Fomule 1 in de jaren 50 en 60 wel niet? Menig coureur liet het leven. Onder hen is Graf Wolfgang Berghe von Trips. Velen zullen hem vergeten zijn, maar het Duitse Elysee horloges eert hem (volkomen terecht) met verschillende horloges.

Wolfgang Graf Berghe von Trips Wolfgang Graf Berghe von Trips

Elysee 80509 Elysee 80509

Berghe von Trips begint op 25-jarige leeftijd met racen. Vanaf 1957 rijdt hij Formule 1 en wordt hij de eerste Duitse Ferrari fabriekscoureur. Op 10 september 1961 verongelukt Graf Berghe von Trips tijdens de Grote Prijs van Monza, terwijl hij aan de leiding gaat van het wereldkampioenschap. Hij komt in aanraking Jim Clark's Lotus, vliegt met wagen en al de lucht in en belandt in het publiek. Met hem komen 14 toeschouwers om het leven. Postuum wordt Berghe von Trips dat seizoen desondanks vice-wereldkampioen.

Uniek horloge
Elysee heeft verschillende modellen vernoemd naar Graf Berghe von Trips. Onder andere de unieke Elysee 80509. Dit stijlvolle limited edition heren horloge heeft een automatisch Valjoux 7750 chronograaf uurwerk met 25 juwelen. Op de wijzerplaat staat de handtekening van de coureur. Er zijn slechts honderd exemplaren van gemaakt. Het horloge kost 1998 euro.

Elysee 38008 Elysee 38008

Maar er zijn ook voordeliger Berghe von Trips horloges, zoals de Elysee 38008. Dit 46 millimeter grote chronograaf horloge combineert sportiviteit met stijl. Het beschikt over een Citizen Miyota OS11 uurwerk en saffierglas en kost 295 euro.

Geslaagd eerbetoon dankzij ontwerpers Elysee
Belangrijk bij een eerbetoon is dat het horloge ook daadwerkelijk een eerbetoon is. En daar is Elysee zeer goed in geslaagd. Graf Wolfgang Berghe von Trips was een uitstekend coureur. Een coureur die de potentie had om wereldkampioen te worden. Zo’n coureur verdient het om herinnert te worden op een stijlvolle manier. De Graf Berghe von Trips horloges zijn kwalitatief hoogwaardig en weten stijl en sportiviteit op wonderbaarlijke wijze te combineren. Deze horloges verdienen een groot raceliefhebber.